VUODEN RAITTIUSTEKOTUNNUSTUS SUOMEN LÄÄKÄRILIITOLLE

Raittiuden Ystävät ry antoi 4.11. Vuoden raittiustekotunnustuksen Suomen Lääkäriliitolle sen keväällä hyväksymästä kannanotosta alkoholihaittojen vähentämiseksi. Kannanotossa on monia selkeitä ja … Jatka lukemista VUODEN RAITTIUSTEKOTUNNUSTUS SUOMEN LÄÄKÄRILIITOLLE


Raittiuden Ystävät ry antoi 4.11. Vuoden raittiustekotunnustuksen Suomen Lääkäriliitolle sen keväällä hyväksymästä kannanotosta alkoholihaittojen vähentämiseksi.

Kannanotossa on monia selkeitä ja painavia viestejä poliittisille päättäjille. Erityisen merkittävää on Suomen Lääkäriliiton kanta, että alkoholin markkinointia tulee rajoittaa. Suomen Lääkäriliitto on asettanut tavoitteeksi alkoholin mainonnan kieltämisen kokonaan tupakan tavoin. Nuorille ja lapsille suunnattujen alkoholituotteiden valmistaminen, maahantuonti ja markkinointi pitäisi kieltää.

Suomen Lääkäriliitto esittää kannanotossaan myös, että raskaana olevat päihdeongelmaiset naiset tulisi ohjata hoitoon raskauden ajaksi ja kunnat velvoitetaan järjestämään heille tarpeellinen hoito.

Alkoholi on työikäisten naisten ja miesten yleisin kuolinsyy Suomessa. Työssä käyvistä 25–34-vuotiaista miehistä 63 % on alkoholin riskikäyttäjiä. Saman ikäryhmän työssä käyvistä naisista riskikäyttäjiä on 30 %.

Alkoholin kulutuksen vähentäminen on kansallisesti asetettu tavoite, joka on vahvistettu monissa ohjelmissa. Toimenpiteet tavoitteen saavuttamiseksi kuitenkin ontuvat, esim. verotuksen kiristämisen ja markkinoinnin rajaamisen keinoja ei käytetä. Suomen Lääkäriliitto on kannanotollaan antanut selkeän viestin, jota poliittisten päättäjien tulisi uskaltaa kuunnella.

Raittiuden Ystävät ry jakaa vuosittain tunnustuksen ”Vuoden raittiusteko” henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan merkittävästi edistänyt raittiutta ja terveitä elämäntapoja. Aiemmin tunnustuksen on saanut mm. pääministeri Matti Vanhanen ja kirjailija Arno Kotro.

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.