Odota savutta – Tupakkavieroitusopas odottaville äideille

Mielikuvat tupakoinnin nautinnollisuudesta opitaan esikuvilta. Kun polttamisesta tulee säännöllistä, mielihyvä jää taustalle ja nikotiinin vieroitusoireet alkavat koukuttaa elämää omaan rytmiinsä. … Jatka lukemista Odota savutta – Tupakkavieroitusopas odottaville äideille

Odota savuttaMielikuvat tupakoinnin nautinnollisuudesta opitaan esikuvilta. Kun polttamisesta tulee säännöllistä, mielihyvä jää taustalle ja nikotiinin vieroitusoireet alkavat koukuttaa elämää omaan rytmiinsä. Kun tupakointi monta kertaa päivässä liitetään rentoutumiseen tai selviytymishetkiin, ihminen alkaa uskoa, että mielihyvä tulee tupakasta. Tosiasiassa kyse on odotetusta tauosta ja vieroitusoireiden helpottumisesta.

Jokainen tupakoitsija tietää, että tupakointi on hengenvaarallista erityisesti sikiölle. Niinpä tuo faktatieto on koottu tässä aineistossa vain loppuun motivoivaksi tietopaketiksi. Pääpaino on siinä, miten todella saadaan elämään sitä hyvää, mitä tupakan avulla kuviteltiin saavutettavan.
Tieto ja mielialanhallintataidot on puettu osin tarinoiksi, joista voi saada oivallusta omiin ratkaisuihin. Näin löytyy uusia keinoja kohdata riippuvuuden psyykkiset vieroitusoireet: suru ja tyhjän olon tunne.

Uusi aineisto on erityisesti ajateltu lasta suunnitteleville ja odottaville äideille. Se sopii erinomaisesti neuvoloiden ja terveyskeskusten yksilö- ja ryhmäohjaukseen. Oppaan täysin uudenlainen lähestymistapa riippuvuuteen on herättänyt kiinnostusta myös muilla terveystieto- ja päihdekasvatustahoilla.

KIRJANEN
A5 koko, 36 sivua

2 € /kpl

Teksti: Ritva Kuusisto
Graafinen suunnittelu: Ama Design, Arja Karhumaa
Raittiuden Ystävät ry & ETRA-liitto ry

 

Yhteystiedot ja aineistotilaukset:

Raittiuden Ystävät ry
Annankatu 29 A 9
00100 Helsinki

Puh. 040 455 4355
ry@raitis.fi

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.