TUPAKKA TAPPAA

Tupakan vaaroista ei kerrota tarpeettomasti. Ne ovat todelliset. Tupakalla haetaan sosiaalista hyväksyntää, ja mitä nuorempana polttamisen aloittaa, sitä vaikeampaa siitä … Jatka lukemista TUPAKKA TAPPAA

tupakka-tappaaTupakan vaaroista ei kerrota tarpeettomasti. Ne ovat todelliset. Tupakalla haetaan sosiaalista hyväksyntää, ja mitä nuorempana polttamisen aloittaa, sitä vaikeampaa siitä on myöhemmin päästä eroon. Lääketieteellisesti on todistettu, että tupakointi aiheuttaa 80% keuhkosyövistä ja lisää sydäninfarktien määrää puolella. Myös muiden sairauksien todennäköisyys tupakoitsijoilla on suurempi kuin tupakoimattomilla.

Tupakkateollisuus on joutunut myöntämään väitteet todeksi ja on samaa mieltä terveysviranomaisten kanssa nuorten tupakoinnin vaarallisuudesta. Lain mukaisesti jokaisessa tupakka-askissa tulee olla varoitus: “Tupakointi on hengenvaarallista”, tai “Tupakointi vahingoittaa vakavasti sinua ja ympärilläsi olevia.”

 

Tupakka tappaa -kirjanen kertoo tupakasta, sen historiasta ja terveydellisistä haitoista. Se kannustaa myös tupakoinnin lopettamiseen.
Kirjanen kuuluu jokaisen nuoren ja terveydenhoitajan käsikirjastoon.

Raittiuden Ystävät ry:n julkaisema, erityisesti nuorille tupakanpolttajille suunniteltu “Kuka päättää… tupakasta” kirjanen on 40-sivuinen ja nelivärisen voimakkaasti kuvitettu.

Tekstistä vastaa tupakkavalistustyötä ETRA-liitossa jo useamman vuosikymmenen ajan tehnyt Aune Greggas ja kuvituksesta taiteilija Julius Mylius. Kuvitus heijastelee hänen omia tuntemuksiaan tupakanpolton lopettamisen yhteydessä.

KIRJANEN
A5 koko, 40 sivua, kuvitettu neliväripainos

1-20 kpl 3,5 €/kpl
21-100 kpl 3 €/kpl
101-1000 kpl 2 €/kpl
yli 1000 kpl 1,5 €/kpl

 

 

 

Yhteystiedot ja aineistotilaukset:

Raittiuden Ystävät ry
Annankatu 29 A 9
00100 Helsinki

Puh. 040 455 4355
ry@raitis.fi

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.