RY EI OLE ANTANUT, EIKÄ ANNA VAALITUKEA

Raha-automaattiyhdistys (RAY) ja useat muut tahot kyselevät aika ajoin erilaisia asioita sähköisillä kyselyillä, joihin toiminnanjohtajalle lähetetyissä viesteissä pyydetään vastaamaan, yleensä … Jatka lukemista RY EI OLE ANTANUT, EIKÄ ANNA VAALITUKEA

Raha-automaattiyhdistys (RAY) ja useat muut tahot kyselevät aika ajoin erilaisia asioita sähköisillä kyselyillä, joihin toiminnanjohtajalle lähetetyissä viesteissä pyydetään vastaamaan, yleensä muutaman päivän sisällä. Näin myös tällä kertaa, kun allekirjoittanut vastasi syyskuussa RAY:n kyselyyn vaalituista vuosina 2005–2009.

RAY kysyi onko RY antanut vuosina 2005-2009 poliittisiin vaaleihin liittyen taloudellista tukea jollekin puolueelle, ehdokkaalle tai tukiyhdistykselle. Kyselyssä oli kohdat a) ja b). A-kohdassa kysyttiin, onko annettu vastikkeetonta tukea? (lahjoitus, avustus, muu rahan arvoinen etuus). Vastasin ei. B-kohdassa kysyttiin, onko annettu vastikkeellista tukea (taidehankinnat, osallistumismaksut, ilmoitukset, muut hankinnat). Vastasin kyllä. Totesin jatkovastauksena, että RY:llä on ollut ilmoitus erään puolueen puoluekokouksen käsikirjassa vuonna 2006. Suoranaista poliittisiin vaaleihin liittyvää tukea ei RYstä ole annettu, tämän myös totesin vastauksessani.

Näin jälkikäteen on tullut selväksi, että mainoksen antamista puoluekokouksen käsikirjaan ei pidä tulkita poliittisiin vaaleihin liittyväksi taloudelliseksi tueksi. Pyydän anteeksi aiheuttamaani sekaannusta ja siitä mahdollisesti syntynyttä vahinkoa. Raha-automaattiyhdistys on ilmoittanut korjanneensa RYn vastauksen RAYn vaalirahoituskyselyn vastausyhteenvetoon. Vastaavalla tavalla RAY on toiminut myös muutamien muiden RAYn kyselyyn vastanneiden ja alkuperäiseen vastaukseensa korjausta pyytäneiden yhteisöjen osalta.

Tom Anthoni, toiminnanjohtaja

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.