Hevimies sanoo ei

Selvinpäin baarissa Monille ihmisille humalassa oleminen on helppo tekosyy selittää tehtyjä tyhmyyksiä. Annala on huomannut ihmisten tahallaan altistavan itseään sellaiseen … Jatka lukemista Hevimies sanoo ei

Selvinpäin baarissa
Monille ihmisille humalassa oleminen on helppo tekosyy selittää tehtyjä tyhmyyksiä. Annala on huomannut ihmisten tahallaan altistavan itseään sellaiseen tilaan, jossa uskaltaa tehdä asioita, joita ei ikimaailmassa selvinpäin tekisi.
– Jotkut miettivät homman niin, että nyt olisi hyvä olla kännissä, jotta voin jälkeenpäin selittää toimintaani sillä että olin kännissä.
Raitistumispäätöksen jälkeen on yleistä, että kaveripiiri menee täysin uusiksi, kun kuppilassa ei tule enää vietettyä aikaa. Annala kuitenkin viihtyi absolutisminsa alkuaikoina vielä baariympäristössäkin.
– Nuorempana saatoin vielä mieluusti käydä baareissa tai kotibileissä, joissa muut olivat humalassa. Silloinkin kyllä poistuin paikalta ennen kuin porukka oli ympäripäissään. Näin vanhempana minua ei baariin saa kuin väkipakolla, ellei siellä ole esimerkiksi jokin bändi soittamassa. Harvemmin kyllä silloinkaan. Kotibileisiinkään ei enää paljoa kutsuja satele, sillä ystäville on mennyt perille se, että vältän tilanteita joissa alkoholi näyttelee pääroolia.
Miehen suhtautuminen humalassa oleviin ihmisiin riippuu pitkälti siitä miten tuttuja he ovat. Hyvien ystävien ja bändikavereiden juominen ei Annalaa häiritse.
– Minä osaan erottaa soittajatovereiden oikean minän humalaminästä. Vaikka pojat aika suomalaisia ovatkin juomisessaan, niin toiminta pysyy silti fiksuna. Ryhmässä olemista helpottaa se, että riidanhaastajia tai häiriökäyttäytymistä ei meidän porukasta löydy. Tuntemattomien tai puolituttujen seuraa pyrin välttämään heidän ollessaan alkoholin vaikutuksen alaisena. Se ei mielestäni ole oikea tilanne tutustua uusiin ihmisiin, hän selventää.
Tunnistettavana julkisuuden henkilönä Annala kokee eräänlaiseksi velvollisuudekseen kuitenkin esimerkiksi keikan jälkeen jutella ihailijoidensa kanssa.
– Fanit ovat ensisijaisesti tulleet kuppilaan katsomaan Mokoman keikkaa, eivätkä vetämään lärvejä. Jos joku haluaa siinä sivussa ottaa vähän olutta ja sen jälkeen tulla minulle juttelemaan, niin se on ihan ok. Sitä, että joku vaikka kadulla sattuu naamani tunnistamaan ja tulee sitten örisemään jotain käsittämätöntä, en jaksa ollenkaan.

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.