Odotettavissa sammuneita naisia ja alkoholistivanhuksia

Yli 50-vuotiaat juovat aina vain enemmän alkoholia. Alle 30-vuotiaat juovat nyt harvemmin, mutta humalahakuisemmin kuin vuosituhannen vaihteessa. Juomapaikkana on yli … Jatka lukemista Odotettavissa sammuneita naisia ja alkoholistivanhuksia

Yli 50-vuotiaat juovat aina vain enemmän alkoholia. Alle 30-vuotiaat juovat nyt harvemmin, mutta humalahakuisemmin kuin vuosituhannen vaihteessa. Juomapaikkana on yli kolmena kertana neljästä koti.
Naisilla humalaan johtaneet juomakerrat lisääntyivät, kun taas käyttökerrat, joina alkoholia otettiin vähemmän, hieman vähenivät.
Kaikki tämä selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen juomatapatutkimuksesta. 15–69-vuotiailta ihmisiltä kysyttiin haastattelussa, paljonko he ovat juoneet alkoholia viimeisen seitsemän päivän aikana, ja millaisia käyttötilanteet olivat.
Vuonna 2008 naisten humalakerroilla kuluttaman alkoholin osuus kaikesta naisten juomasta alkoholista oli peräti 42 %. Vuonna 2000 luku oli 26 %. Miesten humalakerroilla kuluttaman alkoholin osuus oli pysynyt ennallaan 57–58 prosentissa, kun heillä muut kuin humalakerrat lisääntyivät hieman. Alle 30-vuotiaat miehet tosin lisäsivät humalaan johtaneita käyttökertoja 17 %.
Koska sama juomatapatutkimus on toteutettu sekä 2000 että 2008, tulokset antavat tärkeää tietoa alkoholikulttuurimme kehityksestä ja suunnasta uudella vuosituhannella. Myyntitietojen mukaan alkoholin keskikulutus kasvoi maassamme kyseisellä aikavälillä mojovat 17 prosenttia.


Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.