Erityisopettaja Timo Latsa – ” Tietynlaiseen raittiuteen pitäisi kannustaa”

Hauskaa myös selvin päin Erityisopettaja ei ole koskaan ollut humalassa. Kolmekymppiseksi saakka hän oli täysin absolutisti, mutta nykyään hän saattaa … Jatka lukemista Erityisopettaja Timo Latsa – ” Tietynlaiseen raittiuteen pitäisi kannustaa”

Hauskaa myös selvin päin
Erityisopettaja ei ole koskaan ollut humalassa. Kolmekymppiseksi saakka hän oli täysin absolutisti, mutta nykyään hän saattaa kallistaa lonkeron tai pari.
– Minulle se vain on elämäntapa olla raitis tai ei nyt ihan, sillä eilen illalla otin yhden lonkeron.
Siihen se jääkin, maksimissaan 1-3 lonkeroa, eikä edes joka viikko. Nytkin on menossa tipaton kevät ja kesällä mökillä otan seuraavan lonkeron. Kesälomalla tulee lähinnä janojuomana nautittua iltaisin yksi lonkero, mutta vain yksi. En jää koukkuun. Oppilailla on vaikeuksia uskoa, että heidän opensa ei käytä alkoholia päihtymismielessä, Timo kertoo.
Muutenkin suomalaisessa kulttuurissa lasiin sylkijä joutuu usein perustelemaan ratkaisuaan.
– Eivät kaverit sitten enää tyrkytä, kun oppivat tuntemaan. Uusien tuttujen kanssa kun lähdetään liikenteeseen uhoavat jo valmiiksi, että kyllä minä sut opetan. Naurattaa vain, siinäpähän yrität mutta 2-4 annokseen se jää. Ja jos oikein tyrkytetään, lähden pois enkä jää tappelemaan. Tosin kerran meinasin saada turpaani, kun en ottanut humalaiselta hänen tarjoamaansa olutta. Seuraavana päivänä sanon kyllä asian oikean laidan, niin että se ymmärretään.
Latsan mielestä yökerhossa voi pitää hauskaa myös selvin päin, vaikkakin melko yleinen käsitys on, että raitis on tylsä.
– En usko, että ainakaan minun kohdallani niin olisi, sillä en ole mikään tuppisuu. Yökerhossa ja etenkin jälkeen päin on kiva kettuilla toisille heidän toilailuistaan. Estot poistuvat ja kaverit esiintyvät enemmän omana itsenään ja näin saa enemmän asioita selville. Onhan se tavallaan ilkeää, mutta niinkin voi oppia tuntemaan toista hieman enemmän.
Raittiudesta yleisellä tasolla hän on sitä mieltä, että tietynlaiseen raittiuteen pitäisi kannustaa. Varsinkin yhteiskunnan ja perheiden olosuhteisiin pitäisi voida vaikuttaa niin, ettei olisi syitä juoda.

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.