SELVIN PÄIN KESÄÄN 2011!

Kampanja päihteettömien päättäjäisten puolesta muistuttaa humalajuomisen riskeistä Kesäkuun alussa juhlitaan ammattiin valmistumista, lakkiaisia, siirtymistä yläkouluun tai ainakin kesäloman alkamista. Päihteiden … Jatka lukemista SELVIN PÄIN KESÄÄN 2011!

Kampanja päihteettömien päättäjäisten puolesta muistuttaa humalajuomisen riskeistä

Kesäkuun alussa juhlitaan ammattiin valmistumista, lakkiaisia, siirtymistä yläkouluun tai ainakin kesäloman alkamista. Päihteiden käyttö on valitettavan usein kiinteä osa alaikäistenkin juhlintaa. Juhlinta päihtyneenä saattaa johtaa ikäviin seurauksiin. Humalajuominen sekä huumaavien aineiden ja alkoholin yhteiskäyttö altistavat nuoren aina tapaturmille ja väkivallalle.

Kampanja haastaa kasvatusvastuussa olevat aikuiset toimimaan nuorten turvallisuuden takaamiseksi. Vanhempien tulee osata ennakoida ja pohtia oman perheen pelisääntöjä juhlahumun keskellä. Aikuisten vastuulla on rakentaa yhdessä nuorten kanssa sellainen kulttuuri, jossa päihteettömyys on helppo ja luonnollinen valinta.

 

Vanhempien muistilista koulujen päättäjäispäiväksi:

  1. Näytä esimerkkiä. Ole aikuinen. Päihtynyt vanhempi pilaa nuoren päättäjäisjuhlan.
  2. Välitä nuoresta, älä välitä alkoholia. Laki suojaa nuoria päihteiden haitoilta vain, jos aikuiset valvovat lain toteutumista ja noudattavat sitä myös itse.
  3. Keskustele nuoren kanssa päihteiden käytön riskeistä jo ennen juhlapäivää.
  4. Tarjoa nuorelle turvallisia vaihtoehtoja kesäloman alun juhlintaan.
  5. Ole läsnä. Jalkaudu sinne, missä nuoret juhlivat.
  6. Kannusta nuoria iloiseen ja kesäiseen yhdessäoloon ilman päihteitä.

 

Selvin päin kesään! – kampanjatoimijat toivottavat auringonpaisteista kesälomaa ja onnittelevat lämpimästi valmistujaisjuhliansa viettäviä nuoria! Juhlitaan turvallisesti ilman alkoholia.

 

Selvin päin kesään! – kampanja järjestetään jo 10. kerran. Vuonna 2011 mukana ovat:

A-Kiltojen Liitto, Alkoholiohjelma, Aseman Lapset, Elämä On Parasta Huumetta, Elämäni Sankari, ETRA-liitto, Förbundet Hem och Skola, Helsingin NMKY, Irti Huumeista, Koulutus Elämään -säätiö, EKSOTE/Lappeenrannan raittiustoimisto, Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Mielenterveyden keskusliitto, Myllyhoitoyhdistys/Selväpää-ohjelma, Nuorisokasvatussäätiö, Nuorten Ystävät, Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik, PTK – poikien ja tyttöjen keskus, Raittiuden Ystävät, Sininauhaliitto, Sininuorisoliitto, Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliitto, Suomen Terveydenhoitajaliitto, Suomen Valkonauhaliitto, Suomen Vanhempainliitto, Terveys-Hälsan ry, Vesaiset

 

Lisätietoja:
Tom Anthoni, toiminnanjohtaja, Raittiuden Ystävät ry
tom.anthoni (at) raitis.fi, puh. 040 455 4356

www.selvinpainkesaan.fi

www.nyktersolklart.fi

https://www.facebook.com/selvinpainkesaan

 

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.