THL: Jo pienetkin päivittäiset annokset alkoholia lisäävät kuolemanriskiä

EU:n rahoittama Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimushanke osoittaa, että useiden vaarallisten sairauksien riski kasvaa jo pienienkin päivittäisten alkoholimäärien myötä. Alkoholin … Jatka lukemista THL: Jo pienetkin päivittäiset annokset alkoholia lisäävät kuolemanriskiä

EU:n rahoittama Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimushanke osoittaa, että useiden vaarallisten sairauksien riski kasvaa jo pienienkin päivittäisten alkoholimäärien myötä. Alkoholin käyttö lisää esimerkiksi rintasyövän, paksusuolen syövän ja maksasairauksien riskiä.

Joidenkin väestöryhmien kohdalla alkoholi liittyy myös sepelvaltiomotaudin ja diabeteksen riskiin.

THL:n tiedote asiasta

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.