Suomalaiset nuoret raitistuvat entisestään!

Sosiaali- ja terveysministeriön uusi Nuorten terveystapatutkimus 2015 osoittaa, että raittius kasvaa edelleen suomalaisten nuorten parissa. Raittiiden nuorten määrä on kasvanut … Jatka lukemista Suomalaiset nuoret raitistuvat entisestään!

Sosiaali- ja terveysministeriön uusi Nuorten terveystapatutkimus 2015 osoittaa, että raittius kasvaa edelleen suomalaisten nuorten parissa. Raittiiden nuorten määrä on kasvanut koko 2000-luvun ajan. Viikoittain alkoholia käyttävien osuudet ovat vähentyneet vuoden 2009 jälkeen kaikissa ikä- ja sukupuoliryhmissä. Tupakkakokeilut ja päivittäinen savukkeiden poltto ovat nekin edelleen vähtyneet nuorten keskuudessa.

Alkoholin käytön ja humalajuomisen väheneminen koskee myös 18-vuotiaita poikia, mutta saman ikäluokan tyttöjen osalta jo vuosia edennyt alkohlin käytön lasku näyttää olevan pysähtymässä. Toinen Nuorten terveystapatutkimuksen esille nostama miinus on nuuskaamisen ja sähkösavukkeiden kokeilujen lisääntyminen.

Niinpä on tärkeää, että nuoret saavat edelleen aikuisväestön tukea ja kannustusta raittiudessa pysymiseen ja sen vahvistumiseen koko elämän kestäväksi terveys- ja hyvinvointiperustaksi.

Nuorten terveystapatutkimuksessa on seurattu valtakunnallisin postikyselyin 12–18-vuotiaiden nuorten terveyttä ja terveystottumuksia vertailukelpoisin menetelmin joka toinen vuosi vuodesta 1977 alkaen. Nyt julkaistussa raportissa tarkastellaan 12–18-vuotiaiden tupakkatuotteiden ja sähkösavukkeiden käytön yleisyyttä, tupakkaostoja, sekä tupakkatuotteiden esilläpidon ja tupakkamainonnan havaitsemista. Lisäksi raportissa tarkastellaan alkoholin käyttöä, alkoholimainonnan havaitsemista ja ilokaasun käyttöä päihteenä. Tuorein kysely tehtiin keväällä 2015, jolloin siihen vastasi 7412 nuorta.

Lisätietoja: Nuorten terveystapatutkimus 2015

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.