ånni-hanke

ånni-hankkeessa luodaan kulttuurisensitiivisen ja osallisuutta edistävän ehkäisevän päihdetyön toimintamalleja vanhempien ja ammattikasvattajien (mm. opettajat) työn tueksi. Hankkeen tavoitteena on saada vanhemmat puhumaan lapsilleen … Jatka lukemista ånni-hanke

ånni-hankkeessa luodaan kulttuurisensitiivisen ja osallisuutta edistävän ehkäisevän päihdetyön toimintamalleja vanhempien ja ammattikasvattajien (mm. opettajat) työn tueksi. Hankkeen tavoitteena on saada vanhemmat
puhumaan lapsilleen päihteisiin liittyvistä tilanteista vastuullisesti.

Lasten kanssa käytävään vastuulliseen keskusteluun päihteistä kannattaa ottaa keskustelun herättäjäksi Juteltaisko-malli. Materiaaliin kuuluu kaksi keskustelevaa oppituntia sekä vanhempainilta. Malli on suunnattu etenkin alakouluikäisten oppilaiden tarpeisiin.

ånni yhdessä -malli taas innostaa kasvattajia vapaamuotoiseen päihdekeskusteluun. Malli antaa valmiuksia vertaistukeen ja asioiden yhteiseen jakamiseen perustuvien vertaistuokioiden järjestämiseen. Tuokiot on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisten lasten vanhemmille – kulttuuritaustasta riippumatta.

Hanketta koordinoi Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja siinä on mukana Raittiuden Ystävät ry, Koulutus Elämään -säätiö, Music Against Drugs ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen NMKY-liitto ja Suomen Vanhempainliitto.

ånni-hanke järjestetään Raha-automaattiyhdistyksen tuella vuosina 2014–2017.

www.ånni.fi

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.