Lasten terveysfoorumi

Lasten terveyskäräjät kutsuvat keskustelemaan kouluhyvinvoinnista ja sen edistämisestä 4.11.2019 klo 9–12.30 SOSTE ry:ssä (Yliopistonkatu 5, Helsinki). Käräjien teemana on Vanhemman ja … Jatka lukemista Lasten terveysfoorumi

Lasten terveyskäräjät kutsuvat keskustelemaan kouluhyvinvoinnista ja sen edistämisestä 4.11.2019 klo 9–12.30 SOSTE ry:ssä (Yliopistonkatu 5, Helsinki). Käräjien teemana on Vanhemman ja lapsen yhteinen aika – merkitys lapsen kehitykselle.

Seminaarissa käsitellään vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen merkitystä lasten hyvinvointiin ja myöhempään elämään. Tutkimustulosten valossa tarkastellaan vanhempien läsnäolon, perheolojen ja palveluiden merkitystä sekä lapsiperheköyhyyden vaikutuksia lapsen hyvinvointiin. Seminaarissa kuullaan myös lasten omia ajatuksia päivän teemaan.

Kohderyhmät: Päättäjät, kehittäjät, opettajat, varhaiskasvatuksen opettajat, terveydenhoitajat, järjestötoimijat sekä muut lasten parissa toimivat. Tilaisuus tehdään yhteistyössä Eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmän ja Lasten terveysfoorumin kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Lasten terveysfoorumi (LTF) on järjestöverkosto, johon kuuluu 20 valtakunnallista lasten, nuorten ja perheiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyötä tekevää järjestöä. Verkoston tavoitteena on vahvistaa lapsen edun mukaista toimintaa yhteiskunnan, yhteisön ja yksilön tasolla. Lasten ja nuorten äänen kuuluminen ja heidän viestinsä välittäminen alan ammattilaisille ja kehittäjille sekä päättäjille on LTF:n toiminnassa keskeistä. Toiminnan pitkän tähtäimen tavoitteena on ehkäistä lasten, nuorten ja perheiden eriarvoisuutta sekä ylisukupolvista huono-osaisuutta.

Lasten terveysfoorumin toimintaa koordinoi SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.
Lasten terveysfoorumiin kuuluvat: Aseman Lapset ry, Suomen Diabetesliitto ry, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Ensi- ja turvakotien liitto ry, Folkhälsans Förbund ry, Hengitysliitto ry, Koulutus Elämään-säätiö, Lapsi 2000 ry, Music Against Drugs, Raittiuden Ystävät ry, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Hammaslääkäriliitto ry, Suomen Mielenterveysseura ry, Suomen NMKY:n Liitto, Suomen Reumaliitto ry, Suomen Sydänliitto ry, Suomen Vanhempainliitto ry, Syöpäjärjestöt, Väestöliitto ry ja neuvoa antavana jäsenenä THL.

Lue lisää hankkeen kotisivulta

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.