Tulisiko nuorten energiajuomien käytöstä huolestua?

Tästä aiheesta ilmestyi artikkeli raitis.fi-lehdessä. Mitä sinä olet mieltä? Osallistu keskusteluun ja kirjoita vastauksesi alla olevaan tekstikenttään.  Jos aihe on mielestäsi … Jatka lukemista Tulisiko nuorten energiajuomien käytöstä huolestua?

Tästä aiheesta ilmestyi artikkeli raitis.fi-lehdessä.

Mitä sinä olet mieltä? Osallistu keskusteluun ja kirjoita vastauksesi alla olevaan tekstikenttään.  Jos aihe on mielestäsi keskustelun arvoinen, käytä alla olevia sosiaalisen median painikkeita kertoaksesi siitä myös muille!

Lue myös THL:n selvitys energiajuomien terveysvaikutuksista.

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vastausta aiheeseen

Tulisiko nuorten energiajuomien käytöstä huolestua?

 1. Nuorten energiajuomien käytössä on ihan samoja piirteitä kuin aikuisten alkoholin käytössä.Porukassa on kiva juoda ja käyttäytyä idioottimaisesti ja heitellä tyhjät tölkit minne sattuu.Energiajuomien valmistus ja myynti voitaisiin minun puolesta lopettaa samalla lailla kuin alkoholinkin mutta kun se lihottaa toisten kukkaroita niinkuin alkoholi valtion verokassaa.Riippuvuutta ja ongelmia aiheuttaa energiajuomatkin

 2. Kouluissa työtä tehneenä olen nähnyt, että pahiten energiajuomat iskevät heikoimpiin. Suurimpia energiajuomien kuluttajia ovat yläkoulussa jo valmiiksi levottomat pojat. Jos kaverin tuntee, näkee eron silloin kun hän on ottanut energiajuomaa ja kun ei ole. Homma menee levottomaksi. Ei tee yhtään hyvää. Ja sitten väsähdetään, kun vaikutus loppuu. Tekee opettajan työn vaikeaksi.

  Anyways, ei tämä ole mikään maan ykkösongelma. Samat kaverit eksyvät ikävän usein alkoholin ja muiden päihteiden pariin. Siellä tulee ne oikeat ongelmat!

 3. Onko energia juomien todettu sitten aiheuttavan tuntuvaa haittaa kellekään. Kun olen niitä kokeeksi juonut niin en ole havainnut itsessäni mitään oleellista tapahtuvan en humaltumista taikka jotain vastaavaa tuntemusta. Älkää turhaan ottako tätä asiaa raittius asiaksi. Varsinaisessa alkoholin käytössä Suomalaiset on tietojen mukaan alle keskitason alkoholin kulutuksessa Euroopassa. En minä ainakaan ole nähnyt kaupungilla pitkiin aikoihin ihmistä joka olisi huomattavasti humalassa. Suomen kansa ohjat omiin käsiinsä ja alkoholin kulutus vakiintuu suunilleen tälle tasolle kuin se nytkin on. Edellyttäin sitä, että meitä ei turhaan holhota ja viedä pahnoille.

  1. Hei Reijo!

   Hyvä pointti. Energiajuomat eivät ole missään suhteessa suuri ongelma verrattuna päihteisiin.

   Kiinnitin kuitenkin huomiota siihen, että perustat kantasi niin sanotulle vahvalle mututuntumalle: “..en ole havainnut itsessäni mitään oleellista tapahtuvan…”, “..En ole nähnyt kaupungilla pitkiin aikoihin…”

   Mitä tulee alkoholiin, kuulostaa kommenttisi perusteella kuin alkoholi ei olisi Suomessa juttu eikä mikään! Muistuttaisin, että suomalaisista 10% on alkoholisteja. Sitä voi miettiä kadulla kävellessä, että kuinka monta sairasta tulee ohittaneeksi. Suurin osa heistä on tavallisia työssäkäyviä isiä ja äitejä. Ongelma ei ehkä näy päälle ja sitä peitellään, mutta perheellä (sairastavan puoliso ja lapset mukaan lukien) on synkkä ja ahdistava salaisuus.

   “En ole huomannut” ei poista tätä ongelmaa, joka aiheuttaa vuosittain 6-7 miljardin euron tappiot Suomessa.

 4. Olen todella huolissani nuorten energiajuomien käytöstä! Ruokakaupoissa näkee nuoria koululaisia hakemassa välitunneilla energiajuomia ja makeisia. Usein näen myös aikuisten ostoskärryissä laatikon tätä juomaa. On syytä olettaa, että se on joissakin tapauksissa vienyt jo virvoitusjuoman paikan, eikä suunta varmastikaan ole terveellisempään päin menossa.