Vuoden raittiusteko 2016: Tunnustusta alkoholismin käsittelystä perheissä

Vuoden raittiusteko 2016 -tunnustus myönnettiin lasten vanhempien sekä vastuuntuntoisten naisten alkoholin käytön nostamisesta keskusteluun. Palkinto annettiin jaetusti kahdelle taholle.   … Jatka lukemista Vuoden raittiusteko 2016: Tunnustusta alkoholismin käsittelystä perheissä

Vuoden raittiusteko 2016 -tunnustus myönnettiin lasten vanhempien sekä vastuuntuntoisten naisten alkoholin käytön nostamisesta keskusteluun. Palkinto annettiin jaetusti kahdelle taholle.  

Lea Ansamaa vastaanottaa palkintoa Raittiuden Ystävien toiminnanjohtaja Marko Kailasmaalta.
Lea Ansamaa vastaanottaa palkintoa Raittiuden Ystävien toiminnanjohtaja Marko Kailasmaalta.

Raittiuden Ystävät ry myönsi Vuoden raittiusteko 2016 -tunnustuksen jaetusti Ylen Inhimillinen tekijä -ohjelmalle ja blogisti Lea Ansamaalle. Inhimillinen tekijä -ohjelma palkittiin jaksostaan 5.10.2016 Tunnollisen naisen salainen elämä. Miksi alkoholista tulee naisen uskollisin ystävä? (Klikkaa tästä katsoaksesi palkitun jakson netissä.) Oulun kaupungin tiedottaja Lea Ansamaa palkittiin Tähtien tuiketta -bloginsa tekstistä 5.10.2016 Anna lapselle raitis joulu – tai koko elämä.  (Lue teksti täällä.) Tunnustukset myönnettiin avoimesta ja kannustavasta tavasta käsitellä raittiutta eri tavoin elämää tukevana tekijänä.

Palkitut vastaanottivat tunnustukset Raittiuden Ystävien toimistossa 8.11. järjestetyssä jakotilaisuudessa. Lea Ansamaan lisäksi mukana olivat Inhimillinen tekijä -ohjelman osalta toimittaja Anne Flinkkilä, ohjaajat Päivi Valkama ja Hilkka Yli-Arvo sekä ohjelmassa haastatellut toimittaja Riitta Castrèn, yrittäjä Stina Carpelan ja taideterapeutti, valmentaja Piia Sumupuu.

Inhimillinen tekijä -ohjelman tiimi ansaitusti ylpeänä

Inhimillinen tekijä -ohjelman tiimi ansaitusti ylpeänä

Raittiuden Ystävien hallitus valitsi palkitut 15:sta erinomaisesta ja eri tavoin ansioituneesta ehdokkaasta. Muina ehdokkaina olivat muun muassa toimittaja Janne Zareffin Hyysääminen seis! -kolumni Ylen 26.2.2016 lähetetyssä Pressiklubi-ohjelmassa, psykoterapeutti ja kouluttaja Riitta Koivulan kirjoitus Alkoholilaki – onneton yritys eurooppalaisuuteen? Potilaan Lääkärilehdessä 25.8.2016 sekä Alko Oy:n alkoholittomien juomien markkinoinnin edistäminen esimerkkinä kesäkuussa 2016 yrityksen verkkosivuilla ja YouTube-kanavalla julkaistut mocktailien eli alkoholittomien juomasekoitusten valmistusohjeet.

Vuoden raittiusteko -tunnustus myönnettiin 14. kerran osana raittiusviikon ja ehkäisevän päihdetyön viikon ohjelmaa. Raittiuden Ystävät jakaa tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka toiminnallaan edistää merkittävästi raittiutta ja terveitä elämäntapoja.

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.