Levy täynnä kauneutta ja koskettavuutta

Tommi Kaleniuksen ja Ninni Poijärven tänä syksynä ilmestynyt Kosketus-albumi on hiljentävä ja ajatuksia herättävä kokonaisuus ihmiselämän kohtaloista, kivuista ja kaipuusta. … Jatka lukemista Levy täynnä kauneutta ja koskettavuutta

Ninni Poijärvi & Tommi Kalenius: Kosketus, Music Box Helsinki, 2019.
Ninni Poijärvi & Tommi Kalenius: Kosketus, Music Box Helsinki, 2019.

Tommi Kaleniuksen ja Ninni Poijärven tänä syksynä ilmestynyt Kosketus-albumi on hiljentävä ja ajatuksia herättävä kokonaisuus ihmiselämän kohtaloista, kivuista ja kaipuusta. Taitavat muusikot yhdistävät kauniin viulu-, kitara- ja kosketinsoitinmusiikin puhutteleviin sanoihin, jolloin kokonaisuus ei jätä kylmäksi. Levy on koottu näiden artistien omasta tuotannosta sisältäen uusia versioita, heidän konserteissaan kuultuja lauluja ja neljä ennen julkaisematonta kappaletta. Mukana on myös hieno versio Edu Kettusen upeasta Tuuleen eksyneet -kappaleesta.

Minulla oli tilaisuus edelliskesänä kuulla tämän osaavan kaksikon konsertti ja kokemus oli koskettava. Artistit kertoivat laulujen välillä kokemuksistaan ja kannustivat kuulijoitaan elämässään eteenpäin. Sitä heidän kappaleensakin tekevät. Kiireisen elämän keskellä on suurenmoista saada hiljentyä ja antaa tällaisen musiikin viedä.
Suosittelen varaamaan aikaa Kaleniuksen ja Poijärven kappaleiden kuuntelemiseen. Heidän laulujensa sanat ja musiikki sisältävät niin isoja asioita, että kannattaa kuunnella jokainen kappale erikseen useampaan kertaan. Ne ovat kuin odotettuja lahjapaketteja, joista kannattaa nauttia – käärö kerrallaan.

”Sinä olet sinä. Olet sinä! Olet sinä, etkä kukaan toinen. Silmät säihkyvinä juuri tuollaisena suurenmoinen. Vaikket tuntis niin näillä main tienkiemuroita. Täällä on vain yksi sinä.”
(Sinä, säv. Tommi Kalenius, san. Tommi Kalenius, Jari Kekäle)

Teksti: Marko Kailasmaa

Kirjoita tässä kannanottosi aiheeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olet ensimmäinen ottamassa kantaa! Tähän aiheeseen ei ole vielä annettu yhtään vastausta.